Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Ανδριανουπόλεως 55
Καλαμαριά, 551 33
Greece

Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Συμβαίνει Τώρα

23 ΜΑΪΟΥ

Ένα χρόνο χωρίς τον αδελφικό μου φίλο.
Γίγαντα Παναγιώτη, δε σε ξεχνάμε ποτέ!

18 ΜΑΪΟΥ

Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο την ημέρα της Ευρώπης στο Αλεξάνδρειο.

"Να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα και να βαδίσουμε με αισιοδοξία στο αύριο που μας αξίζει."

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

13 ΜΑΪΟΥ

Δείτε ζωντανά τον αγώνα - Δίνουμε δύναμη στην ευχή!
http://webtv.nerit.gr/neritplus-live/

11 ΜΑΪΟΥ

Δώσε και εσύ δύναμη στην ευχή

9 ΜΑΪΟΥ

«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα θα δημιουργήσουν πρώτα μία πραγματική αλληλεγγύη.»
Από τη Διακήρυξη Σουμάν - 9 Μαΐου 1950.
Διαβάστε περισσότερα: http://bit.ly/1mI3vcr

31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Εθνική Ομάδα του 2004 ξανά μαζί!

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Την άμεση κινητοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων για την προστασία και συντήρηση ιστορικών μνημείων, τα οποία κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές, ζήτησα με κατεπείγουσα ερώτησή μου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, με ξεχωριστή ερώτησή μου, ζητώ την Ευρωπαϊκή στήριξη για τις περιοχές που επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαβάστε το Δ.Τ. εδώ: http://epp.tw/1yzOKt5

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Από την εκδήλωση για τη βράβευση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης)
με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, που απονέμεται από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης (πρώην Σχολή Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ»), παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, φιλοξενίας και μέριμνας σε άτομα με αναπηρία όρασης. Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου φιλοξενείται το ειδικό νηπιαγωγείο τυφλών, το ειδικό δημοτικό σχολείο τυφλών, ενώ λειτουργεί οικοτροφείο σε 24ωρη βάση. Ο συνολικός αριθμός των εσωτερικών οικότροφων ανέρχεται σήμερα στα 26 άτομα, ενώ των εξωτερικών εξυπηρετούμενων προσεγγίζει τα 100 άτομα. Παράλληλα, το κέντρο υποστηρίζει αθλητικές δραστηριότητες τυφλών, ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων σε θέματα τυφλότητας.

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το "Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη" στην Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του Θ. Ζαγοράκη.
«Είμαι πολύ συγκινημένος που το βραβείο θα απονεμηθεί φέτος σε φορέα της Βόρειας Ελλάδας που ασκεί ουσιαστικό έργο προσφοράς στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης αποτελεί σήμα κατατεθέν για μια ολόκληρη πόλη. Παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, η Σχολή συνεχίζει το ιδιαίτερα αξιέπαινο έργο που ξεκίνησε πριν από εξήντα επτά χρόνια. Το βραβείο είναι μόνο η αφορμή για να θυμηθούμε -Ευρώπη, πολιτεία και κοινωνία- , ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με όλους μας στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τον αθλητισμό και την εργασία. Αποτελεί μόνο την αφορμή για περισσότερη δράση και πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάσουν τους ιδιαίτερους αυτούς συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους. Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τόσο το «Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης», όσο και τους άλλους Ελληνικούς φορείς, "Διογένης ΜΚΟ", η οποία προτάθηκε από την κα Βόζεμπεργκ και το "Χαμόγελο του Παιδιού", πρόταση του κ. Κύρκου που βραβεύθηκαν επίσης και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.»

89671720.jpg

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

"Για όσα ανυπόστατα γράφονται για την καταψήφιση από μέρους μου πρότασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις , έχω μόνο ένα πράγμα να πω : Ουδέποτε θα ψήφιζα κάτι που θα ήταν αντίθετο με τα εθνικά συμφέροντα της Πατρίδας μου. Το αστείο δελτίο τύπου του κ. Μαριά αναφέρεται σε ψηφοφορία που δε διεξήχθη ποτέ, σε κοινοβουλευτική επιτροπή που δε συμμετέχει κανένας Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Ο κος Μαριάς, αν ήθελε να προσφέρει εθνικό καλό, όφειλε να ενημερώσει τους Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά και να ενημερωθεί για τις πολιτικές ισορροπίες του Ευρωκοινοβουλίου. Το μόνο που κατάφερε είναι να λάβει μια αρνητική απάντηση για ένα μείζον Εθνικό μας θέμα, θέτοντας το χωρίς καμία προεργασία και συντονισμό. Τα «καουμποϊλίκια» στα Εθνικά θέματα μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Ας ξεκινήσει λοιπόν τους θεατρινισμούς από τη δικιά του πολιτική ομάδα, που άλλωστε στηρίζει τα Σκόπια σε κάθε τους βήμα... Πρέπει να καταλάβει, ο κάθε κ. Μαριάς ότι εδώ θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα για το καλό της Ελλάδας μας»

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Από την ακρόαση του υπ. Επιτρόπου κ. Tibor Navracsics -Χαρτοφυλάκιο: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Νεολαία και Ιδιότητα του πολίτη- από την Επιτροπή CULT του Ε.Κ.

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη από γνώση, άθληση και χαμόγελα για όλα τα ελληνόπουλα, ηρεμία και δύναμη για εμάς τους γονείς και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Καλή Χρονιά!»

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

"Συγχαρητήρια στο νέο Έλληνα Επίτροπο κ. Δ. Αβραμόπουλο, καθώς και στο νέο Κύπριο Επίτροπο, καλό φίλο και έως σήμερα συνάδελφο κ. Χ. Στυλιανίδη. Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, η ανάθεση του τομέα της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων στον Δημήτρη Αβραμόπουλο."

7 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Το ποδόσφαιρο είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Και βλέπετε ότι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε άλλα αθλήματα, όταν συσπειρωνόμαστε μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Αυτό από μόνο του είναι ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι όσοι θέλουμε και προσπαθούμε να διεκδικήσουμε πράγματα για την πατρίδα μας».

Συνέντευξη στη Deutsche Welle

Περισσότερα : http://bit.ly/1qG2AZN

2 ΙΟΥΛΙΟΥ

"...ο Ζαγοράκης γνωρίζει πως να ανταπεξέρχεται σε απρόβλεπτες συνθήκες"

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt"

Περισσότερα : http://bit.ly/VgK3Y7

Ακολουθήστε με στους συνδέσμους: